Vakantiegevoel vasthouden. De beste tips van MakeMyDay.

We travel not to escape life but for life not to escape us.

Het is bijna zomervakantie. Voor de meesten van ons een moment waar we naar snakken zo aan het eind van het schooljaar. Kinderen zijn steeds minder naar school te branden. Sportclubs hebben hun laatste trainingen. Op het werk gaan de gesprekken zo langzamerhand niet meer over targets maar over vakantiebestemmingen. De laatste loodjes. We zijn deze weken druk met allerlei zaakjes. Nog snel even de leukste zomeroutfits shoppen. Bedankjes voor juffen en meesters bedenken. Plannen van afspraken met kapper, pedicure en schoonheidsspecialiste. Druk druk druk. Vergeten we niet wat?

Ja! We vergeten te genieten. Van het fijnste moment van het jaar. Van het feit dat we straks even niks meer moeten. Het moment dat bij de meesten van ons niet langer dan maximaal drie weken duurt. Voor we het weten is het namelijk zover en vliegen de paar weken totale vrijheid zo aan je voorbij. Bij terugkomst proberen we ons vakantiegevoel natuurlijk zo lang mogelijk vast te houden maar voor de meesten is dat een pittige klus. Tipje, neem de tijd om bewust te genieten van het afbouwen. Ook al is het druk, geniet van het feit dat over een paar weken alle ballen omlaag mogen.

Turquoise water Isrie, Kroatië.

Tips om het vakantiegevoel langer vast te houden.

1. Bedot je zintuigen.
Onderzoek heeft aangetoond dat je jezelf makkelijk voor gek kunt houden door het toepassen van geur, smaak en gehoorsensaties. De geur die je op je ontspannen vakantie hebt geroken brengt je hier, in ons koude kikkerlandje met gemak terug naar die heerlijke tijd. Dus sla in die fijne douchegel die je op vakantie kocht in de plaatselijke supermarkt. Instant vakantiegevoel voor een paar euro!
Smaakpapillen kun je op diezelfde manier inzetten om je hersenen om de tuin te lijden. Pak na je trip zonder schuldgevoel die avondzon in de tuin en strijk neer met een heerlijk glas van je favoriete vakantiewijn. De reden om voor je vetrek nog even langs die gezellige wijnboer te rijden.
Hetzelfde geldt voor muziek. Heb je een vrolijk vakantienummer geneuried tijdens je tripje of een mooi plaatselijk concertje meegemaakt tijdens een romantisch avondje uit. Zoek het liedje op via Youtube of Spotify, hier eentje die goed bij mij werkt. Blof en Kenny B life, Parijshttps://www.youtube.com/watch?v=SRk0TUUM25U

Blof en Kenny B Concert at Sea

Draai het elk moment dat het maar kan. Wedden dat je je weer helemaal in dat mooie pittoreske dorpje waant waar je niet meer weg wilde.

2. Plan een nieuwe vakantie.
Het blijkt beter te werken om vaker, dan langer op vakantie te gaan. De beste remedie om vakantiegevoel vast te houden is een nieuwe trip te plannen. Natuurlijk snappen we dat je een maximum aantal vakantiedagen en budget hebt maar waar een wil is is een weg. Weekenden kunnen ook anders gepland worden. En niet alles hoeft veel te kosten. Zelfs een picknick in de Drentse hei kan al een vakantiegevoel opwekken. Dus plan wat weekenden en zet je netwerk in waar nodig. Of nog leuker, breid je netwerk uit. Ken je de mamamatch al? Een initiatief van Tanja Jess en Anousha Nzume. Samen wordt het toch echt leuker en makkelijker.

3. Plan ‘vakantiegevoel vasthoud avonden’.
Ga niet meteen weer terug in je vertrouwde patroon. Natuurlijk moet je weer aan het werk en ligt de was te wachten. Ook de kinderen moeten weer naar de sportclubjes en de boodschappen moeten gedaan. Maar, misschien kun je iets vaker aan jezelf denken. Iets minder perfectionistisch leven. Iets vaker de boel de boel laten. Doe eens gek en probeer het eens anders te doen. Kies wat vaker voor jezelf. Worden we echt leukere vrouwen van!
MakeMyDay gaat je hierbij helpen. Tijdens ons event op 11 oktober 2018 in Almere zullen we je hier alles over vertellen. Houd de website in de gaten.

 

Locatie te huur via www.gekoplocaties.nl locatienr. 2081

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *